Siirry pääsisältöön

Atc-kortti vaihtoja

 Facebookin atc-kortti aiheisissa ryhmissä on tiheään tahtiin ihanien harrastajien järjetämiä ihania vaihtoja erilaisilla teemoilla. Olen aikalailla hurahtanut näihin vaihtoihin, missä korttien aihe tai teema annetaan valmiiksi. Yleensä näissä pienemmissä vaihdoissa arvotaan parit ja parit sitten viestittelevät toisilleen korttien lähetysosoitteen. 

Olen kuitenkin vielä näin harrastuksen alkuvaiheessa pitäytynyt nimenomaan sellaisiin vaihtoihin, missä saa tehdä aikalailla vapaamuotoisesti kortin ilman mitään kovin suuria kommervenkkejä. 

Tähän mennessä vaihtoihin tekemiäni atc-kortteja ja saamiani (ne joissa on julkaisulupa).

Kuukausi atc-kortti haaste (TNT -taidekortit ja tuunaus  -ryhmä)

Toukokuussa haasteena oli harlekiini. En aiemmin tietenkään ollut tehnyt annetusta aiheesta, joten hieman innostuin. Noista ensimmäinen siis on se jonka varsinaisesta haasteeseen tein.

Vaihdossa sain Susanna Poutiaiselta tällaisen ihanuuden.

Kesäkuun aihe oli eläin ja tällaisen sain siitä teemasta aikaiseksi voikukkien innoittamana.

Toukokuun taidekortti haasteeseen (sama ryhmä) taiteilin tällaiset. Atc-kortissa aiheena oli tanssi. Lisäksi sai tehdä vapaavalintaisen kortin, jonka aiheena punainen. Kokeilin tehdä hieman suuremman keräilykortin eli skinny kokoisen (7,62 cm x 12,7 cm).

Todella mukava vaihto oli Sailan järjestämä tuplavaihto http://sinipunainen.blogspot.com/2021/05/atc-tuplavaihto-2021-3.html
Siinä sai tehdä kaksi vapaavalintaista atc-korttia ja lähettää ne ja kaksi valitsemaansa kuvaa Sailalle. Hän organisoi kuvat ja kortit vastaanottajille. Sain siis vaihdossa kaksi eri ihmisen tekemää korttia ja lisäksi kaksi kuvaa, joista tein kuvien lähettäjälle kortit.

Ensimmäiseen vaiheeseen tein tällaiset kortit.
Sain vaihdossa hienot kortit. Tämä Lotta Lehdolta
Ja toinen Tiina Tillqvistiltä
Korttien kanssa tuli kaksi kuvaa. Hieman hymyilytti, kun kuvat olivat kauniita, siis niin kauniita etten niin hienoista ole yrittänyt aiemmin tehdä kuvia. Olen ajatellut, että sen tyyppisissä kuvissa pitäisi osata olla vakavampi. Mukavaa oli ja mielestäni onnistuin aika hyvin. Harmi etten huomannut ottaa aluksi kuvista valokuvaa, leikkelin niitä nimittäin aika paljon saadakseni ne mahtumaan atc kokoon.
Itse lähetin kuvina konttaavan lapsen ja flamingon kaula ja pääosan. Sinipunainen blogin Saila oli tehnyt niistä ihan uskomattoman hienot kortit. Vähän hieraisin silmiäni, kun avasin kuoren, miten niistä saattoi saada näin upeat kortit aikaiseksi.
Joitakin haasteita on meneillään ja lisää odotellaan. No ehkä tämä tahti on itselleni sellainen ihan sopiva näin. 














Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paperimassan valmistus

Tarvikkeet: sanko tehosekoitin (tummuu painomusteesta) paperisilppua (lehdet, paperihylsyt, kananmunakennot) liisteriä ja eri keepperiä vaihtoehtoisesti itsetehty liisteri (myrkytön) vehnäjauhoista ja vedestä   Työvaiheet: Silppua paperit pieneksi silpuksi sankoon. Lisää sekaan kuumaa vettä. Anna liota muutama päivä. (prosessia voi nopeuttaa käyttämällä paperina vessapaperia tai keittämällä seosta) Hienonna seos tehosekoittimella. Poista ylimääräiset vedet.                       Laita seos harsokankaan sisään ja pusertele ylimääräiset vedet pois. Lisää sekaan liimaa esimerkiksi n.20g   ja paperimassaa 500g (ei ole tarkkaa voi laittaa summissa 😊 ) Ripottele sekaan pari lusikallista liisterijauhetta. Vaivaa massaa  niin, että siitä tulee sileämpää, eikä se enää ole kovin purumaista. Liisteriä tulisi olla sen verran, että se tekee massasta hieman liukkaan oloisen, tällöin massaa on helppo muovailla. Muotoile haluamasi tuotteet/teokset. Apuna voi käy

Laajempi ohje paperimassa askarteluun

Olen aiemmissa postauksissani tehnyt ohjeen paperimassan valmistuksesta. Tein kuitenkin nyt keväällä näytön aiheesta ja päivitän sen tiimoilta tähän hieman yksityiskohtaisempaa ohjetta paperimassa askarteluun.  Paperimassa askartelu on todella antoisaa ja se siitä pystyy soveltamaan kädentaitohetkiä monenlaisille ryhmille. Lisäksi askartelu tapahtuu pitkälti kierrätysmateriaaleilla, mikä nykyisenä ilmaston muutoksen ja kulutushysterian aikana on aina positiivista. Paperimassan valmistus ja massasta askartelu   Tarvikkeet: sanko tehosekoitin (tummuu painomusteesta) paperisilppua (lehdet, paperihylsyt, kananmunakennot) liisteriä ja eri keepperiä vaihtoehtoisesti itsetehty liisteri (myrkytön) vehnäjauhoista ja vedestä   Työvaiheet: Silppua paperit pieneksi silpuksi sankoon. Lisää sekaan kuumaa vettä. Anna liota muutama päivä. (prosessia voi nopeuttaa käyttämällä paperina vessapaperia tai keittämällä seosta) Hienonna seos tehosekoittimella. Poista ylimääräiset ved

Mitä on mixed media?

 Mixed media on taidetta, jossa on käytetty useampia eri tekniikoita samaan teokseen. Suomeksi sitä voisi kai sanoa sekatekniikaksi. Erityistekniikoiden näyttö oli koulussa hieno kokemus. Sitä kautta (toisen opiskelijan näyttöä seuraamalla) sain vinkkiä ja inspiraatiota tutustua mixed media maailmaan internetin syvyyksistä. Mixed media taide on todella mielenkiintoista, toki se sisältää niin paljon erilaisia käsitteitä, etten todellakaan enää tiedä mitä mikäkin tarkoittaa. Kuitenkin teokset, mitä kaikenlaisten ihmeellisten termien takaa löytyy, ovat todella upeita ja usein puhuttelevia. Voisin selailla mixed media taidetta instagramista vaikka miten pitkään. Jossain vaiheessa täytyy kuitenkin lopettaa, koska on kiva saada jotain itsekin aikaiseksi. Itselle tekeminen edustaa tunteiden purkamista ja rentoutumista, jonkin sellaisen parissa, jonka koen en nyt ihan turhaksi, mutta tavallaan. Siis sellaiseksi ettei se välttämättä edistä elämässäni mitään, korkeintaan mielenterveyttä. Tekniik